Sposób przygotowania:
Sernik z pierzynką łaciatąPrzygotowanie ciasta
1. Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy mikserem, wsypujemy cukier, stopniowo dodajemy żółtka, wlewamy olej oraz mleko.
Przygotowanie ciasta
2. Mąkę mieszamy z proszek do pieczenia i dodajemy partiami do ciasta.
Przygotowanie ciasta
3. Ciasto dzielimy na połowę, do jednej połowy wsypujemy kakao i łyżką mieszamy.
Przygotowanie ciasta
4.Połowę ciasta białego wylewamy na dno tortownicy na przemian z połową cista ciemnego. Podpiekamy w rozgrzanym piekarniku 10 minut.
przygotowanie masy twarogowej
5. Serek twarogowy miksujemy mikserem razem z jajkami, śmietaną budyniem w proszku oraz cukrem.
układanie wiśni
6. Na podpieczone ciasto układamy połowę wiśni.
wykładanie masy twarogowej
7. Następnie wylewamy masę twarogową i układamy pozostałe wiśnie.
wykładanie pozostałego ciasta
8. Podpiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C.
9. Wyjmujemy ciasto i wlewamy pozostałe ciasto białe na przemian z ciastem ciemnym.
10. Ponownie pieczemy 30 minut w 180 °C.
11. Ciasto po upieczeniu studzimy.
ETAP 9:
12. Gotowe.
13. Smacznego