Sposób przygotowania:
Ryba pieczona w folii
Filety z ryby dokładnie oczyścić, osuszyć ( najlepiej wytrzeć ręcznikiem papierowym), a następnie posypać przyprawa do ryb, pieprzem i solą cytrynową. Jedną cytrynę przekroić i wyciśniętym z niej sokiem pokropić ryby. Przyprawione ryby położyć na folii do pieczenia. Ząbki czosnku obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Drugą cytrynę dokładnie umyć ( jeśli ktoś chce to obrać) i pokroić na plasterki. Do ryby, która znajduje się już w folii włożyć po kilka kawałków czosnku oraz po kilka plasterków cytryny. Natkę pietruszki umyć i pokroić na mniejsze części, a następnie również dać do ryb. Ryby wysmarować masłem. Ryby dobrze zawinąć w folie do pieczenia i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 40 minut.