agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Ryba po chińsku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszna sałatka z rybą, polecam

Ryba po chińsku 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba po chińsku 2

 

  • ryba biała- dowolna 1 kg
  • ogórek konserwowy ok 6 szt
  • papryka konserwowa 1/2 słoika
  • cebula biała 1 duża
  • kapary 1/2 słoiczka
  • maka , bułka tarta do panierki
  • jajko 2 szt
  • zalewa
  • olej 3/4 szklanki
  • ocet 4 łyżki
  • woda 3/4 szklanki
  • cukier 3 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po chińsku 2
Rybę opłukać , osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki. Roztrzepać jajko z dodatkiem łyżeczki vegety. Obtaczać rybę w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na zloty kolor. Paprykę konserwową, ogórki konserwowe i kapary odsączyć z zalewy. Cebulę obrać. Warzywa pokroić w kosteczkę. Przygotować zalewę. Wymieszać olej, wodę i cukier, zagotować. W głębszej misce układać na przemian rybę i pokrojone warzywa. Całość zalać jeszcze ciepłą zalewą. Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki n amin 3 godziny. Smacznego:)
Ryba po chińsku 2
rybe obtaczać w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na oleju
Ryba po chińsku 2
warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę
Ryba po chińsku 2
w misce ukladać na przemian warzywa i rybę