Sposób przygotowania:
Ryba po cygańsku.
Jesli filety sa mrozone , rozmrazamy , osuszamy i dzielimy na porcje.Kazdy kawalek skrapiamy sokiem z cytryny i solimy . Wstawiamy do lodowki na 2 godziny.Cebule i czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczke oraz ogorki .Robimy sos , oliwe mieszamy z keczupem i musztarda , doprawiamy sola i pieprzem , ewentualnie odrobina cukru . Dokladnie razem mieszamy skladniki sosu.Forme do zapiekania smarujemy oliwa i ukladamy porcje ryby, posypujemy drobniutko pokrojona cebula , czosnkiem , ogorkami i natka pietruszki .Polewamy calosc sosem , przykrywamy folia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego ok 200 stopni. Zapiekamy ok 30 minut , zdejmujemy folie i jeszcze wstawiamy do piekarnika na ok 10 minut . Smacznego.