Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
1. Rybę kroimy na kawałki i smażymy w panierce z dodatkiem przypraw do ryb.
2. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cebulę i pora kroimy cieniutko.
4. Cebulę i pora podsmażamy na oleju, dodajemy startą marchewkę i pietruszkę. Doprawiamy solą lub odrobiną bulionu. Podlewamy odrobiną wody i dusimy warzywa.
5. Koncentrat pomidorowy mieszamy z odrobiną wody,
2. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cebulę i pora kroimy cieniutko.
4. Cebulę i pora podsmażamy na oleju, dodajemy startą marchewkę i pietruszkę. Doprawiamy solą lub odrobiną bulionu. Podlewamy odrobiną wody i dusimy warzywa.
5. Koncentrat pomidorowy mieszamy z odrobiną wody,
1 łyżeczką cukru, odrobiną pieprzu i wędzonej słodkiej papryki. Tak przygotowany sos pomidorowy przekładamy do gotujących się warzyw.
6. Warzywa dusimy do miękkości.
7. Na talerz przekładamy usmażoną rybę i nakładamy uduszone warzywa i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
6. Warzywa dusimy do miękkości.
7. Na talerz przekładamy usmażoną rybę i nakładamy uduszone warzywa i posypujemy posiekaną natką pietruszki.