Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Mintaja rozmrażamy. Kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Obrane warzywa - marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.
W garnku przesmażamy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy pozostałe warzywa. Podlewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Warzywa dusimy około 40 minut na małym ogniu, często mieszamy. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i ocet.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Kawałki ryby obtaczamy w rozmąconym jajku oraz mące wymieszanej z bułka tartą.
Smażymy na rumiano. Na dnie naczynia rozkładamy połowę warzyw, następnie rybę i resztę warzyw.
Obrane warzywa - marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.
W garnku przesmażamy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy pozostałe warzywa. Podlewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Warzywa dusimy około 40 minut na małym ogniu, często mieszamy. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i ocet.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Kawałki ryby obtaczamy w rozmąconym jajku oraz mące wymieszanej z bułka tartą.
Smażymy na rumiano. Na dnie naczynia rozkładamy połowę warzyw, następnie rybę i resztę warzyw.