martyna1991

martyna1991

Kucharz
[Przepisów: 7]

Ryba po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super pomysł na przystawkę.

Ryba po japońsku

Składniki:

Ryba po japońsku

 

  • 80 dag filetów ( miruna)
  • 2 jajka
  • ok. 1 szkl. mąki
  • ok. 1 szkl. mleka
  • 2 duże cebule
  • 1 czerwona papryka lub słoik konserwowej
  • kilka ogórków konserwowych
  • ZALEWA:
  • 1,5 szkl. wody
  • 1 szkl. oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 3-4 łyżki octu
  • 1 mały koncentrat
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 płaska łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku
Filety podzielić na 4 części i posypać vegetą. Wykonać ciasto naleśnikowe i usmażyć w nim kawałki ryby. Cebulę i ogórki pokroić w talarki, paprykę w paski. W salaterce układać na przemian: usmażoną rybę i pokrojone warzywa. Wszystkie składniki zalewy wymieszać, zagotować i gorącą zalać przygotowaną rybę. Salaterkę przykryć i odstawić na godzinę.

Tagi:

jajko jajka