jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ryba smażona z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ryba smażona z ryżem rewelacyjna o każdej porze roku

Ryba smażona z ryżem

Składniki:

Ryba smażona z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Ryba smażona z ryżem
Rybę oczyścić, opłukać, odfiletować i na chwilę odstawić. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni, smażyć kawałki ryby i odkładać na półmisek. Do tłuszczu w którym smażyła się ryba włożyć drobno pokrojoną cebulę i na małym ogniu uprażyć na jasnozłoty kolor. Przełożyć rybę na patelnie, podlać wodą 1,5 szklanki, silnie podgrzać, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić aby się wolno gotowała przez 10 minut. Gotować ryż 20 minut. Rybę podawać z gotowanym ryżem.

Tagi:

ryż ryba ryby