Sposób przygotowania:
Miruna w cieście piwnym
Mirunę myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki. Oprószamy z obu stron przyprawą do ryb i zostawiamy na 15 minut.
Przygotowujemy ciasto z mąki, jajka, sody oraz piwa.
Miksujemy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Dodajemy do ciasta pieprz oraz szczyptę przyprawy do ryb.
Zanurzamy rybę w cieście, aby pokryła się nim ze wszystkich stron. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Przygotowujemy ciasto z mąki, jajka, sody oraz piwa.
Miksujemy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Dodajemy do ciasta pieprz oraz szczyptę przyprawy do ryb.
Zanurzamy rybę w cieście, aby pokryła się nim ze wszystkich stron. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.