Sposób przygotowania:
Ryba smażona w cieścieETAP 1:
Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą. Natrzeć roztartym czosnkiem. Posypać lekko przyprawą do ryb. Odstawić. W misce roztrzepać razem jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli.
Kawałki ryby obtoczyć w cieście i wykładać na patelnię na gorący olej. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.
Podawać z ulubionymi dodatkami np sosem czosnkowym.
![Ryba smażona w cieście Ryba smażona w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-smazona-w-ciescie-544759.jpg)
![Ryba smażona w cieście Ryba smażona w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-smazona-w-ciescie-544760.jpg)
![Ryba smażona w cieście Ryba smażona w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-smazona-w-ciescie-544761.jpg)
![Ryba smażona w cieście Ryba smażona w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-smazona-w-ciescie-544762.jpg)