WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2144]

Ryba smażona w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety rybne przyprawione solą, czosnkiem i przyprawą do ryb, smażone w cieście podobnym do naleśnikowego.

Ryba smażona w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba smażona w cieście

 

Sposób przygotowania:

Ryba smażona w cieście

ETAP 1:

Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą. Natrzeć roztartym czosnkiem. Posypać lekko przyprawą do ryb. Odstawić. W misce roztrzepać razem jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli.

Kawałki ryby obtoczyć w cieście i wykładać na patelnię na gorący olej. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Podawać z ulubionymi dodatkami np sosem czosnkowym.

Ryba smażona w cieście
Filety rybne w trakcie smażenia na patelni.
Ryba smażona w cieście
Filety rybne obtoczone w cieście i ułożone na patelni
Ryba smażona w cieście
Rozrobione w misce ciasto naleśnikowe do ryb
Ryba smażona w cieście
Filety rybne przyprawione solą, czosnkiem i przyprawą do ryb