SUPERPRZEPIS

Ryba w cieście w pomidorowej zalewie

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Ryba w cieście w pomidorowej zalewie

Czasami jest tak ,że smażąc rybę na obiad zrobimy jej za dużo.Można tez ułatwić sobie pracę i zrobić danie kolacyjne z gotowej rybki

Składniki:

Ryba w cieście w pomidorowej zalewie

 

  • 3-4 spore filety ryby w cieście
  • 1 cebula
  • ¼ czerwonej papryki
  • ¼ żółtej papryki
  • ¼ zielonej papryki
  • 1 korniszon
  • 2 małe marynowane korniszony ( niekoniecznie )
  • 3 szklanki wody
  • ¾ szklanki octu
  • 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 4 płaskie łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście w pomidorowej zalewie
Cebulę pokroić w piórka, papryki w paseczki. Wodę, ocet, cukier, liście laurowe, ziela angielskie, pieprz – zagotować. Wrzucić cebulę, papryki i przecier. Gotować 3 minuty. Rybę ułożyć w naczyniu które można szczelnie przykryć. Zalać gorąca zalewą z warzywami dodając pokrojonego w plasterki korniszona i patisony. Ostudzić. Przykryć. Wstawić na 3/4 dni do lodówki. Podawać odsączoną z zalewy z dodatkiem warzyw z marynaty.

Tagi:

ryba ryby ciasto