migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Ryba w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Moja ulubiona rybka czyli morszczuk w panierce z z maki kukurydzianej z dodatkiem mielonej papryki. Do rybki podałam kasze bulgur i buraczki.

Ryba w kukurydzianej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w kukurydzianej panierce

 

  • 3 średnie filety z ryby, u mnie morszczuk
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyzeczka mielonej słodkiej papryki
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryba w kukurydzianej panierce
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb. Mąkę kukurydzianą wymieszać ze słodką papryką. Jajko roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Kawałki ryby panierować w jajku a następnie w mące kukurydzianej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Rybkę podawać z ulubionymi dodatkami.
Ryba w kukurydzianej panierce
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb.
Ryba w kukurydzianej panierce
Mąkę kukurydzianą wymieszać ze słodką papryką.
Ryba w kukurydzianej panierce
Rozgrzać patelnię z olejem. Kawałki ryby panierować w jajku a następnie w mące kukurydzianej.
Ryba w kukurydzianej panierce
Rybkę smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.