gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ryba w panierce z marchewki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna rybka do obiadu w panierce z marchewką.

Ryba w panierce z marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w panierce z marchewki

 

  • płaty mrozonego morszczuka ilosć dowolna
  • sól cytrynowa
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • odrobina magi w płynie
  • 1/2 startej na duzych oczkach marchewki

Sposób przygotowania:

Ryba w panierce z marchewki
Rybę rozmrazamy ,myjemy i posypujemy pieprzem cytrynowym.Solić nie trzeba.Tak przygotowaną rybę odstawiamy na jakis czas do lodówki. Marchewkę scieramy na tarce na duzych oczkach mieszamy z bułką tartą .Na talerz wybijamy jajko dodajemy parę kropli magi mieszamy,obtaczamy w jajku rybę, następnie w bułce tatrej wymieszanej z marchewką,dociskamy panierkę.Smazymy na złoty kolor z dwóch stron .Podajemy na ciepło.
Ryba w panierce z marchewki
Rybę rozmrazamy myjemy i posypujemy pieprzem cytrynowym.
Ryba w panierce z marchewki
Do roztrzepanego jajka dodajemy trochę magii.
Ryba w panierce z marchewki
Kazdy kawałek ryby obtaczamy w jajku a następnie w bułce wymieszanej z marchewką.
Ryba w panierce z marchewki
Rybę smazymy na złoty kolor z dwóch stron.