Sposób przygotowania:
Ryba w panierce z chrupkiego pieczywa
Płaty rybne kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Chrupkie pieczywko rozgniatamy wałkiem na drobny proszek. Przesypujemy go do miski. Do drugiej wbijamy jajko i mieszamy je z solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy marchewkę z groszkiem i podsmażamy przez kilka minut. Zalewamy do połowy wodą, doprawiamy kurkumą i solą. Dusimy przez chwilę. Kawałki ryby moczymy w jajku a następnie w rozkruszonym chrupkim pieczywie. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka i dusimy jeszcze przez chwilę.
zbysiowa
sammakko
Oj tak, synek wyjątkowo zjadł rybę, a nigdy nie chciał nawet spróbować :)