Sposób przygotowania:
Ryba w kwaśnym sosie pomidorowym
Filety pociąć na porcje , posolić , posypać pieprzem i oprószyć małą .Usmażyć na rumiano na oleju.
Cebulę pokroić w plasterki ,zalać wodą .Dodać ziele angielskie i listki laurowe . Posolić szczyptą soli .
Zagotować .Dodać ocet , przecier i cukru i pieprz do smaku do smaku .Chwilę dusić .Ostudzić .
Rybę ułożyć w naczyniu i zalać sosem .Zostawić w lodówce na 24 godziny .
Cebulę pokroić w plasterki ,zalać wodą .Dodać ziele angielskie i listki laurowe . Posolić szczyptą soli .
Zagotować .Dodać ocet , przecier i cukru i pieprz do smaku do smaku .Chwilę dusić .Ostudzić .
Rybę ułożyć w naczyniu i zalać sosem .Zostawić w lodówce na 24 godziny .