Sposób przygotowania:
Ryba w sosie słodko - kwaśnymETAP 1:
Filety rybne rozmrozić. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Opanierować w mące i usmażyć na oleju. Wyłożyć na ręcznik papierowy.
W rondlu zagotować wodę, ketchup, ocet i olej. Doprawić pieprzem ziołowym, solą i papryką ostrą. Dodać rozgnieciony czosnek.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę i ogórki pokroić w słupeczki. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Warzywa wrzucić do gotującej się zalewy i gotować ok. 10 minut.
W salaterce układać na przemian zalewę, kawałki ryby i tak na przemian. Na końcu powinna być zalewa.
Rybę wystudzić a następnie schłodzić w lodówce.
danielek
WanilioweImprowizacj
danielek napisał(a):