Sposób przygotowania:
Ryba po grecku w sosie słodko - kwaśnymETAP 1:
Filety rybne przyprawić solą i pieprzem i panierować w mące pszennej. Usmażyć na oleju z obu stron i odsączyć na ręczniku papierowym. Podzielić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Przełożyć do garnka. Marchewki, pietruszkę i selera obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach i przesmażyć na oleju. Przełożyć do cebuli. Dodać sos słodko - kwaśny, wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić do miękkości warzyw. Przyprawić solą i pieprzem.
W półmisku ułożyć połowę sosu warzywnego, na to kawałki ryby i resztę sosu.
Wystudzić a następnie schłodzić w lodówce najlepiej przez noc.