aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ryba w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zapiekana rybka...

ryba w sosie śmietanowym

Składniki:

ryba w sosie śmietanowym

 

  • 600 g filety rybne,
  • 200 ml śmietana 12-procentowa,
  • 50 ml bulion drobiowy,
  • tymianek Prymat,
  • koperek,
  • oregano Prymat

Sposób przygotowania:

ryba w sosie śmietanowym
Filety ryby dokładnie myjemy pod zimną wodą i następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Zimną śmietanę mieszamy z bulionem i ziołami: koperek, oregano i tymianek. Zalewamy nimi filety z ryby. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 min na 200 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką. Takie dane pasuje także do makaronu, polecam.

Tagi:

filety rybne