katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Ryba w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ryba usmażona w panierce z jajka i tartej bułki w sosie pomidorowym z marchewką i cebulą z dodatkiem ketchupu.

Ryba w sosie pomidorowym

Składniki:

Ryba w sosie pomidorowym

 

  • dorsz 60 dag

 

  • do panierki

 

 

  • do smażenia

 

  • olej

 

  • sos

 

 

  • do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie pomidorowym
Filety rybne dzielimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemyi kawałki ryby panierujemy w jajku a następnie tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Cebulę obieramy i kroimy. Szklimy naoleju, dodajemyobraną i pokrojoną marchew. Podlewamy wodą i dodajemy przyprawy.

Wszystko razem dusimy. Dodajemy też pokrojone ogórki. Dusimy aż marchew zacznie mięknąć.Dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup. Doprawiamy do smaku i chwilę wszystko razem dusimy.  

Gorący sos podajemy do wcześniej usmażonej do ryby. Można też delikatnie położyć rybę na sosie i razem chwilę dusić.

Tagi:

pomidory