Sposób przygotowania:
Ryba w sosie pomidorowym
Filety rybne dzielimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemyi kawałki ryby panierujemy w jajku a następnie tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Cebulę obieramy i kroimy. Szklimy naoleju, dodajemyobraną i pokrojoną marchew. Podlewamy wodą i dodajemy przyprawy.
Wszystko razem dusimy. Dodajemy też pokrojone ogórki. Dusimy aż marchew zacznie mięknąć.Dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup. Doprawiamy do smaku i chwilę wszystko razem dusimy.
Gorący sos podajemy do wcześniej usmażonej do ryby. Można też delikatnie położyć rybę na sosie i razem chwilę dusić.
Wszystko razem dusimy. Dodajemy też pokrojone ogórki. Dusimy aż marchew zacznie mięknąć.Dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup. Doprawiamy do smaku i chwilę wszystko razem dusimy.
Gorący sos podajemy do wcześniej usmażonej do ryby. Można też delikatnie położyć rybę na sosie i razem chwilę dusić.