Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki z serem brie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takich pysznych kopertek jeszcze nie jadłaś/eś, smak ich sam rozpływa się w ustach. Kotlety z polędwiczek wieprzowych z niesamowitym farszem z sera brie, panierowane w nietypowej panierce, koniecznie wypróbuj.

Kopertki z serem brie

Składniki:

Kopertki z serem brie

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 100 g szynki konserwowej
  • 200 g sera białego pleśniowego typu brie
  • 2 jajka całe
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 90 g Nuggestsy klasyczne w proszku
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Kopertki z serem brie

I

Kopertki z serem brie

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Szczypiorek drobno siekam, szynkę kroję w kostkę, z sera zdejmuję białą skórkę, resztę drobno kroję. Szczypiorek, szynkę ser mieszam dokładnie łyżką.
3. Łyżkę farszu umieszczam na środku każdego kawałka mięsa.

II

Kopertki z serem brie

4. Mięso składam w kopertki.
5. Do miseczki wbijam jajka roztrzepuję widelcem. Do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą oraz proszek Nuggetsy, mieszam.
6. Kopertki panieruję w jajku, następnie w mieszance z bułką tartą.
7. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką.
9. Smacznego.