Sposób przygotowania:
Ryba w warzywachPrzygotowanie ryby

Rybę myjemy, osuszamy. Kroimy na kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na godzinę.
Z mąki, jajka, wegety i wody przygotowujemy ciasto. Ciasto jest dość gęste.
Zanurzamy w nim kawałki ryby i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przygotowanie warzyw

Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną i cebule kroimy w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Układanie warstw

W misce układamy warstwami: wymieszane warzywa i kawałki ryby. Na wierzchu rozkładamy warzywa.
Przygotowanie sosu
Wodę gotujemy z cukrem, octem, olejem, solą, koncentratem i keczupem. Gorącą zalewą zalewamy rybę z warzywami. Czekamy, aż ryba przestygnie, a zalewa się wchłonie.
Następnie schładzamy w lodówce.