Sposób przygotowania:
Dorsz w warzywach podobno po grecku
Warzywa i czosnek obieram i ścieram na tarce( grube czka) Obrane cebule kroję na cztery i w piórka. Przekładam cebule na olej i podsmażam, do podsmażonej dodaję warzywa, solę , dodaję pieprz z kolendrą, liście laurowe i ziele angielskie, duszę aż warzywa puszczą sok. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą. Duszę całość do miękkości, uzupełniając odparowaną wodę . Na koniec doprawiam do smaku.
Ryby, jeśli mrożone należy odmrozić, dzielę na mniejsze kawałki panieruję i smażę na klarowanym maśle.
W misce układam warstwami ryby i warzywa. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Ryby, jeśli mrożone należy odmrozić, dzielę na mniejsze kawałki panieruję i smażę na klarowanym maśle.
W misce układam warstwami ryby i warzywa. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
reanja
zbysiowa
My też:)