Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filety (bez skóry) podzielić na 8 części. Warzywa oczyścić, umyć i zetrzeć na grubej

Ryba w warzywach

Składniki:

Ryba w warzywach

 

  • 80 dag filetów z sandacza lub szczupaka
  • 2 marchewki
  • 2 pory
  • mały seler
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki vegety
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach

Filety (bez skóry) podzielić na 8 części. Warzywa oczyścić, umyć i zetrzeć na grubej tarce, por pokroić na plasterki, wrzucić do miski i wymieszać z vegetą. Przygotować 8 sporych kawałów folii aluminiowej do zawinięcia ryby i warzyw. Każdy cienko posmarować oliwą, nałożyć łyżkę warzyw, kawałek ryby, znowu łyżkę warzyw i szczelnie zawinąć. Piec 30 min w temp. 200°C. Rybę podaje się w folii, lekko odwiniętą i posypaną posiekaną natką pietruszki. Do ryby w warzywach bardzo pasuje ryż i surówka z białej kapusty lub mizeria. 100g -100 kcal