niki_ala

niki_ala

Kucharz
[Przepisów: 14]

Ryba w wegecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moim zdaniem ryba w tym wydaniu jest najsmaczniejsza i wolę taką niż w panierce, cieście, czy w mące.

Ryba w wegecie

Składniki:

Ryba w wegecie

 

  • filety bez ości (najlepiej świeze albo z pewnego źródła z małą ilością procentową glazury, ponieważ ryba z tesco się nie nadaje)
  • przyprawa typu wegeta
  • olej

Sposób przygotowania:

Ryba w wegecie
Rybę rozmrażamy (jak jest mrożona, a jak jest świeża to) obsypujemy przyprawą typu wedeta, (ja osobiście używam przyprawy dostępnej za ok. 1 zł za opakowanie w Stokrotce i też się sprawdza). Pamiętamy aby nie przesadzić bo wtedy ryba będzie przesolona. (Przyprawa typu ziarenka smaku się nie nadaje ponieważ się przypala.) Patelnię z olejem rozgrzewamy i smażymy rybę z obu stron. Podajemy wg uznania z ziemniakami, frytkami, ryżem i itd. Polecam jest to pyszne i niesamowicie proste danie.