Sposób przygotowania:
Ryba z warzywami w papilotach
Cebule i szalotkę obieramy, z papryki usuwamy gniazdo nasienne, cukinie i pozostałe warzywa myjemy i kroimy w plastry.
Na dużych kwadratach folii aluminiowej układamy warstwę cukinii, troszkę szalotki i cebuli,oprószamy je solą i pieprzem, na to dajemy kawałek oprószonej solą i pieprzem ryby, a na nią układamy znów troszkę cebuli i paprykę.
Na wierzch dajemy po gałązce tymianku i odrobinie masła.
Masło możemy zastąpić odrobiną oliwy. Obydwa boki folii zakładamy do środka i zwijamy pozostałe boli tak aby powstała kieszonka,papilot.
Tak przygotowane papiloty pieczemy w 220 ° C przez około 20 min.
Na dużych kwadratach folii aluminiowej układamy warstwę cukinii, troszkę szalotki i cebuli,oprószamy je solą i pieprzem, na to dajemy kawałek oprószonej solą i pieprzem ryby, a na nią układamy znów troszkę cebuli i paprykę.
Na wierzch dajemy po gałązce tymianku i odrobinie masła.
Masło możemy zastąpić odrobiną oliwy. Obydwa boki folii zakładamy do środka i zwijamy pozostałe boli tak aby powstała kieszonka,papilot.
Tak przygotowane papiloty pieczemy w 220 ° C przez około 20 min.