Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ryba zapiekana z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowanej zapiekanki z rybą jeszcze nie jedliście. Nie masz pomysłu na piątkowy obiad, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Filety rybne zapiekane z warzywami, idealne połącznie, danie rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się.

Ryba zapiekana z warzywami

Składniki:

Ryba zapiekana z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z warzywami

I

Ryba zapiekana z warzywami
Przygotowanie ryby, rybę panierujemy w mace, jajku, bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju. Przygotowanie sera i ułożenie na rybie.

1. Fileta myję, osuszam, doprawiam przyprawą oraz solą. Panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym i przykrywam każdy kawałek ryby żółtym serem.

II

Ryba zapiekana z warzywami
Przygotowanie warzyw, warzywa gotujemy i po ugotowaniu układamy na rybie.

2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układam na żółtym serze.
3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.

III

4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
5. Smacznego.