lara1908

lara1908

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Rybka w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

dla lubiących ryby... w sam raz na post

Rybka w kapuście

Składniki:

Rybka w kapuście

 

  • 500g filetów ryb
  • główka kapusty
  • skórka z cytryny
  • łyzka ostu winnego
  • 2 łyżki masła
  • olej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Rybka w kapuście
Rybę posolić przyprawić. Zdjąć 10 liści z kapusty i włożyc na kilka minut do wrzątku(tak jak na gołąbki)Resztę kapusty poszatkować i zeszklić na maśle+skórka z cytryny +przyprawy. Układać po 2 lisci kapusty jeden na drugim, na każdy stosik wyłożyć trochę duszonej kapusty, porcję filetów i znów duszoną kapuste, zwinąć jak roladę i dusić ok15 min. Smacznego!