wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Rybna sałatka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka na postne dni. Możemy ją wykorzystać jako dodatek do ziemniaków, jak i do pieczywa.

Rybna sałatka

Składniki:

Rybna sałatka

 

  • 5 filetów śledziowych
  • 2jabłka
  • 1 cebula
  • puszka groszku konserwowego
  • 1 por
  • 1pojemnik jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Rybna sałatka
Filety rybne kroimy w większa kostkę i przekładamy do miski. Cebulę obieramy i kroimy w mniejszą kostkę. Jabłka obieramy cienko ze skórki, by następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Por czyścimy, kroimy w krążki. Groszek z puszki odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą łączymy. Dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Jeszcze raz mieszamy. Pietruszkę myjemy, osuszamy, kroimy na drobno i posypujemy sałatkę. Smacznego.