Sposób przygotowania:
Miruna na brokułowo - ziemniaczanym puree
Mirunę po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie natrzeć lekko oliwą, solą oraz przyprawą do ryb. Panierować w jajku, następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej.
Panierowaną rybę smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Przygotować puree.
Różyczki brokuła i obrane, opłukane ziemniaki ugotować do miękkości, następnie odlać wodę i zmiksować na gładkie puree z dodatkiem 1 łyki masła. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu.
Puree nałożyć na talerz na puree ułożyć usmażoną mirunę, a na górę nakładamy jajko sadzone z płynnym
żółtkiem.
Panierowaną rybę smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Przygotować puree.
Różyczki brokuła i obrane, opłukane ziemniaki ugotować do miękkości, następnie odlać wodę i zmiksować na gładkie puree z dodatkiem 1 łyki masła. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu.
Puree nałożyć na talerz na puree ułożyć usmażoną mirunę, a na górę nakładamy jajko sadzone z płynnym
żółtkiem.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie.;)
gusia1000