Sposób przygotowania:
Nuggetsy rybne z sosem ze śliwki kalifornijskiej
Dzień przed (przygotuj wieczorem):
Umyj rybę, pokrój ją w podłużne kawałki o szerokości ok. 2 cm. Posól ją, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Jajko wymieszaj z mąką, czosnkiem i mlekiem na gładkie ciasto. Rozkrusz płatki kukurydziane i wymieszaj z płatkami jaglanymi.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście, a następnie w płatkach. Tak przygotowane nuggetsy ułóż na talerzyku, przykryj folią i wstaw do lodówki. Śliwki zalej sokiem z mandarynek i odstaw na noc.
Następnego dnia (rano):
Rozgrzej olej na patelni, usmaż nuggetsy z obu stron na złoto. Odsącz na papierowym ręczniku, przełóż do lunchboxa. Zmiksuj śliwki kalifornijskie z sokiem mandarynkowym (w którym się moczyły) i sosem sojowym. Przełóż sos do pojemniczka.
Umyj rybę, pokrój ją w podłużne kawałki o szerokości ok. 2 cm. Posól ją, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Jajko wymieszaj z mąką, czosnkiem i mlekiem na gładkie ciasto. Rozkrusz płatki kukurydziane i wymieszaj z płatkami jaglanymi.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście, a następnie w płatkach. Tak przygotowane nuggetsy ułóż na talerzyku, przykryj folią i wstaw do lodówki. Śliwki zalej sokiem z mandarynek i odstaw na noc.
Następnego dnia (rano):
Rozgrzej olej na patelni, usmaż nuggetsy z obu stron na złoto. Odsącz na papierowym ręczniku, przełóż do lunchboxa. Zmiksuj śliwki kalifornijskie z sokiem mandarynkowym (w którym się moczyły) i sosem sojowym. Przełóż sos do pojemniczka.