Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 400]

Rybne frykadele z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybny piątek, a co za tym idzie zdecydowanie tradycyjnie rybny dzień - ale tez idealna propozycja dla dzieci i tych, którzy nie przepadają za tradycyjnie smażoną rybą.

Rybne frykadele z twarogiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rybne frykadele z twarogiem

 

 

  • FRYKADELE RYBNE
  • 4 puszki tuńczyka (w własnym soku)
  • 2 cebule (pokroić w drobną kostkę)
  • 4 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 5 łyżek sera twarogowego
  • koperek (posiekać)
  • estragon (suszony)
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Rybne frykadele z twarogiem
► FRYKADELE RYBNE : sok z tuńczyka odlać i odsączyć rybę, włożyć do miski rozszarpać i zmiażdżyć widelcem. Następnie dodać cebulę, czosnek, ser, majonez, koperek, przyprawić solą, pieprzem, wbić jajka i wyrobić palcami gładkie ciasto.

 ► Z ciasta rybnego uformować średniej wielkości płaskie frykadelki. Następnie na patelni na rozgrzanym tłuszczu usmażyć z obu stron na brązowo.
Rybne frykadele z twarogiem
Następnie frykadele wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym.
Rybne frykadele z twarogiem
Frykadele smażyć z obu stron do momentu, aż nabiorą brązowego koloru.
Rybne frykadele z twarogiem
Następnie frykadele rybne smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
Rybne frykadele z twarogiem
Z ciasta rybnego uformować średniej wielkości płaskie frykadelki.
Rybne frykadele z twarogiem
Sok z tuńczyka odlać i odsączyć rybę, włożyć do miski rozszarpać i zmiażdżyć widelcem.