Sposób przygotowania:
Rybne kotlety mielone - Domowej roboty
► Palcami przejechać delikatnie parę razy wzdłuż ryby, żeby wyczuć ości i usunąć je pęsetą. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę do lekkiego zezłocenia.
► CIASTO RYBNE : pokrojone filety umieścić w dużej misce i zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Następnie dodać bułkę, zeszkloną cebulę z czosnkiem, natkę pietruszki i wlać surowe jajka. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryb, pieprzem kajeńskim i zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta rybnego.
► Z ciasta rybnego uformować okrągłe plaskie kotleciki i każdy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni mocno rozgrzać masło z margaryną, następnie obniżyć temperaturę i piec kotleciki przez około 3 minuty z obu stron.
► CIASTO RYBNE : pokrojone filety umieścić w dużej misce i zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Następnie dodać bułkę, zeszkloną cebulę z czosnkiem, natkę pietruszki i wlać surowe jajka. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryb, pieprzem kajeńskim i zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta rybnego.
► Z ciasta rybnego uformować okrągłe plaskie kotleciki i każdy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni mocno rozgrzać masło z margaryną, następnie obniżyć temperaturę i piec kotleciki przez około 3 minuty z obu stron.
zbysiowa