Sposób przygotowania:
Ryby z ogórkami w zalewie
Rybę należy opłukać i osuszyć oraz pokroić na kawałki ok 5 cm x 5 cm ( mogą być oczywiście większe, to już zależy od osoby). W misce mieszamy jajko oraz przyprawę do ryb. Kawałki ryby wrzucamy do jajka i przyprawy i dokładnie je w niej obtaczamy a następnie smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złocisty kolor. W między czasie przygotowujemy zalewę z : wody, octu, cukru, koncentratu, keczupu, liści laurowych, ziela angielskiego, pieprzem i zagotowujemy. Usmażoną rybę układamy w naczyniu warstwami : ryby, pokrojone w plasterki ogórki, cebula, ryby, ogórki, cebula do czasu aż nam się nie skończą kawałki ryb. Na samym końcu całość zalewamy gorącą zalewą i ostawiamy do ostudzenia. Potrawa jest gotowa już do podania na stół. SMACZNEGO!!