anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rydzki na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rudy rydz smakuje wyśmienicie pod każdą postacią jak tylko rosną to zostawiam wszystko i wyruszamy na zbiory.

Rydzki na maśle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rydzki na maśle

 

  • 15 zdrowych rydzków
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Rydzki na maśle
Nóżki odciąć nożem pod samym kapeluszem, umyć pod bieżącą wodą i dokładnie oczyścić blaszki najlepiej przy użyciu pędzelka, następnie dokładnie osuszyć.

Na patelni rozgrzać masło ale nie spalić, położyć radze najpierw blaszkami do spodu i smażyć około 5 minut następnie odwrócić i delikatnie opruszyć solą smażyć kolejne 5 minut. 

Wyciągnąć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar masła.  
Rydzki na maśle
ważne aby rurze smażyć najpierw blaszkami w dół