Sposób przygotowania:
Ryż brązowy z sosem słodko-kwaśnym
Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam mięso do smaku solą i pieprzem. Następnie obtaczam je w mące pszennej. Przekładam mięso na patelnię i krótko podsmażam. Dodaję podsmażonego kurczaka do sosu. W szklance mieszam dokładnie mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością zimnej wody tak aby nie było grudek. Dolewam powoli mieszankę ze szklanki do sosu i dokładnie mieszam. Podgrzewam jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje. Podaję danie z ryżem.
Pierś z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam mięso do smaku solą i pieprzem. Następnie obtaczam je w mące pszennej. Przekładam mięso na patelnię i krótko podsmażam. Dodaję podsmażonego kurczaka do sosu. W szklance mieszam dokładnie mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością zimnej wody tak aby nie było grudek. Dolewam powoli mieszankę ze szklanki do sosu i dokładnie mieszam. Podgrzewam jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje. Podaję danie z ryżem.