Sposób przygotowania:
Ryż na mleku kokosowym z truskawkami
Wykorzystamy ryż na sypko pozostały z obiadu .Nic tak nie cieszy jak ponowne wykorzystanie resztek obiadowych.
Na rozgrzaną patelnię przekładamy ryż, zalewamy go mleczkiem kokosowym i posypujemy cukrem kokosowym. Ja używałam mleczka własnej roboty, więc ten kupny radzę użyć pół gęstego, pół rzadkiego. Smażymy ryż około 3-4 minuty i przekładamy do salaterek.
Na wierzch rozkładamy plasterki truskawek i posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady.
Na rozgrzaną patelnię przekładamy ryż, zalewamy go mleczkiem kokosowym i posypujemy cukrem kokosowym. Ja używałam mleczka własnej roboty, więc ten kupny radzę użyć pół gęstego, pół rzadkiego. Smażymy ryż około 3-4 minuty i przekładamy do salaterek.
Na wierzch rozkładamy plasterki truskawek i posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady.