CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Ryż na mleku kokosowym z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja jak szybko zrobić kolację, czy śniadanie z pozostałego z obiadu ryżu. Dodatek mleczka kokosowego świetnie się sprawdzi.

Ryż na mleku kokosowym z truskawkami

Składniki:

Ryż na mleku kokosowym z truskawkami

 

  • ugotowany ryż sypki 200 g
  • mleko kokosowe 200 ml
  • cukier kokosowy 2 łyżeczki
  • wiórki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Ryż na mleku kokosowym z truskawkami
Wykorzystamy ryż na sypko pozostały z obiadu .Nic tak nie cieszy jak ponowne wykorzystanie resztek obiadowych.

Na rozgrzaną patelnię przekładamy ryż, zalewamy go mleczkiem kokosowym i posypujemy cukrem kokosowym. Ja używałam mleczka własnej roboty, więc ten kupny radzę użyć pół gęstego, pół rzadkiego. Smażymy ryż około 3-4 minuty i przekładamy do salaterek.

Na wierzch rozkładamy plasterki truskawek i posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady.