evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Ryż na Rosole

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gorący,smaczny ryż na rosołku.Idealny na pochmurny dzień :)

Ryż na Rosole Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż na Rosole

 

  • 125g ryż biały
  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • 1 listek laurowy
  • 3l wody
  • 2 duże garście włoszczyzna w paski (mrożona)
  • 1 gałązka seler
  • 4 gałązki natka pietruszki
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 łyżeczki vegety
  • sól,pieprz(wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Ryż na Rosole
Skrzydełka porządnie myjemy.Przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy sól (ile kto lubi) i gotujemy je około 15 minut. Po tym czasie dodajemy wypłukany ryż,warzywa,listek laurowy , gałązkę selera i natkę. Całość gotujemy na wolnym ogniu 20 minut od czasu do czasu szumując. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową,vegetę,pieprz (mieszamy) i rozlewamy do miseczek. SMACZNEGO . . . . . .
Ryż na Rosole
Szumujemy zupę,żeby była klarowna
Ryż na Rosole
Gotowa zupa do podania.Smacznego :)