Sposób przygotowania:
Ryż po Chińsku :)
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy dość sporą ilością curry, pieprzem solą lub Vegetą odstawiamy do lodówki. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy, kroimy w piórka. Jeśli mamy ananasa nie pokrojonego, kroimy. Na rozgrzany olej wrzucamy cebule, marchewkę i ananasa wraz z sokiem. Wszystko podsmażamy do póki warzywa nie będą miękkie. Jakieś ok 15min. Całość przekładamy do garnka, na rozgrzanej patelni wrzucamy mięso, pieczemy aż będzie miękkie. W między czasie rozrabiamy przyprawę do chińskiego wg. instrukcji na opakowaniu. Kiedy kurczak jest już gotowy dodajemy do garnka w którym znajdują się nasze warzywa. Całośćdokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawę do chińskiego i gotujemy jeszcze jakieś 15min. Oczywiście wcześniej wstawiamy ryż. Kiedy ryż będzie gotowy, odcedzamy. Wykładamy na talerz ryż i pokrywamy naszym "sosem"SMACZNEGO!