bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Ryż po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ryż doskonale pasuje jako dodatek do pieczonego kurczaka. Często dodaję do niego pokrojoną i obsmażoną pierś z kurczaka.

Ryż po hiszpańsku

Składniki:

Ryż po hiszpańsku

 

 

  • 1 puszka kukurydzy

 

  • 1 puszka groszku

 

 

  • 1 cebula

 

 

 

  • curry

 

 

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Ryż po hiszpańsku
Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć razem 5 minut. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy i dodać do warzyw, chwilę razem podsmażyć.

Doprawić do smaku curry, papryką ostrą, solą i pieprzem, wymieszać.