Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ryż w skorupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

oto kolejne danie z kuchni hiszpańskiej

Ryż w skorupie

Składniki:

Ryż w skorupie

 

  • 40 dag ryżu
  • 1/2 średniego kurczaka
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 dag mięsa z królika(może być inne w ostateczności)
  • 4 jaja
  • ok 8 dag smalcu lub margaryny
  • 3-4 średnie pomidory
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryż w skorupie
w garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz wrzucić rozdrobnione mięso królika następnie kurczaka podsmażyć i wyjąć na talerz na tłuszczu zrumienić cebulę dodać mięso czosnek i pomidory oraz mięso i dusić pod przykryciem po 15-20 minutach wrzucić umyty ryż i dolać litr wody wrzącej zdjąć pokrywkę i na silnym ogniu gotować przez 20 minut odstawić ułożyć na wierzchu natkę wlać roztrzepane jaja wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika 200 stopni gdy jaja się zrumienią natychmiast podawać