iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż po turecku z papryką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny ryż z kolorowa papryka i kawałkami piersi z kurczaka. do tego ostra i słodka papryka w proszku. Wszystko z duża ilością przecieru pomidorowego. smaczny i szybki obiadek dla całej rodzinki.

Ryż po turecku z papryką

Składniki:

Ryż po turecku z papryką

 

 

  • 1 szklanka przecieru pomidorowego

 

  • 3 piersi z kurczaka

 

 

 

 

 

 

  • olej

 

 

 

 

  • cebula

Sposób przygotowania:

Ryż po turecku z papryką
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Papryki myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę, cebule i czosnek obieramy siekamy.

Na oleju z dodatkiem masła podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę następnie pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smażymy. Dodajemy sól, pieprz i obie papryki. Mieszamy.

Dodajemy przecier pomidorowy. Chwile podsmażamy dla wydobycia smaku. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż.

Mieszamy i podajemy.

Tagi:

papryka