Sposób przygotowania:
Ryż po turecku z papryką
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Papryki myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę, cebule i czosnek obieramy siekamy.
Na oleju z dodatkiem masła podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę następnie pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smażymy. Dodajemy sól, pieprz i obie papryki. Mieszamy.
Dodajemy przecier pomidorowy. Chwile podsmażamy dla wydobycia smaku. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż.
Mieszamy i podajemy.
Na oleju z dodatkiem masła podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę następnie pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smażymy. Dodajemy sól, pieprz i obie papryki. Mieszamy.
Dodajemy przecier pomidorowy. Chwile podsmażamy dla wydobycia smaku. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż.
Mieszamy i podajemy.
Magdalena88
Holly
iwa643
korzystam z dobrodziejstwa lata ale po za sezonem wystarczy tylko czerwona :)
Dinah
Marika-