Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z papryką i wątróbką z drobiu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wątróbka z ryżem i papryką smakuje wyśmienicie

Ryż z papryką i wątróbką z drobiu

Składniki:

Ryż z papryką i wątróbką z drobiu

 

  • 10 dag ryżu,
  • 30 dag wątróbki z drobiu,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka konserwowa,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • olej do smażenia,
  • 1 gałązka świeżej szałwii,
  • sól,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z papryką i wątróbką z drobiu
Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, gdy zmięknie dodać oczyszczoną i pokrojoną wątróbkę oraz dwa listki drobno posiekanej świeżej szałwii. Smażyć na małym ogniu ok 10 minut. Usmażoną wątróbkę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, gorący wymieszać z drobno pokrojoną papryką i koncentratem pomidorowym lub ketchupem, przyprawić do smaku pieprzem. Na talerz wyłożyć ryż z papryką, a następnie usmażoną wątróbkę, ozdobić listkami świeżej szałwii.

Tagi:

ryż papryka