Sposób przygotowania:
Ryż podsmażany z cebulką
Ryż może być pozostały od obiadu albo gotujemy go w osolonej wodzie wg przepisu na op i osączamy. Boczek i słoninę kroimy i wysmażamy na rozgrzanej patelni.
Skwarki wyjmujemy (ale jeśli ktoś lubi mogą pozostać) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i przykrywamy ryżem.
Obsypujemy tartą bułką i mieszamy. Oprószamy dość mocno pieprzem i kilka razy mieszamy. Lekko podsmażamy. Smak ryżu powinien być wyrazisty.
Skwarki wyjmujemy (ale jeśli ktoś lubi mogą pozostać) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i przykrywamy ryżem.
Obsypujemy tartą bułką i mieszamy. Oprószamy dość mocno pieprzem i kilka razy mieszamy. Lekko podsmażamy. Smak ryżu powinien być wyrazisty.