katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryż podsmażany z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Niby nic nadzwyczajnego a właściwie nic co mogłoby zainteresować. Ale jest bardzo smaczny i dobrze smakuje z ze schłodzonym zsiadłym mlekiem albo jogurtem.

Ryż podsmażany z cebulką

Składniki:

Ryż podsmażany z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Ryż podsmażany z cebulką
Ryż może być pozostały od obiadu albo gotujemy go w osolonej wodzie wg przepisu na op i osączamy. Boczek i słoninę kroimy i wysmażamy na rozgrzanej patelni.

Skwarki wyjmujemy (ale jeśli ktoś lubi mogą pozostać) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i przykrywamy ryżem.

Obsypujemy tartą bułką i mieszamy. Oprószamy dość mocno pieprzem i kilka razy mieszamy. Lekko podsmażamy. Smak ryżu powinien być wyrazisty.