iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Marchewkowy ryż z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Marchewkowy ryż z fasolką

Marchewkowy ryż z fasolką

Składniki:

Marchewkowy ryż z fasolką

 

  • 1 woreczek ryż,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/2 szt cebula,
  • 20 dag kiełbaska drobiowa,
  • curry
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 1/2 puszki mini fasolka biała,
  • pieprz biały
  • 1 łyżeczka masło

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowy ryż z fasolką
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy na bok. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, kiełbasę kroimy w kosteczkę a fasolkę odcedzamy na sicie z zalewy. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę , dodajemy marchewkę startą i pokrojoną kiełbaskę. Smażymy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną ,pieprzem i curry do smaku. Dodajemy ryż i fasolkę . Mieszamy wszystko razem i dalej podsmażamy. Podajemy z sosem pomidorowym.