iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z brokułami, tuńczykiem i bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż z brokułami i tuńczykiem

Ryż z brokułami, tuńczykiem i bakłażanem

Składniki:

Ryż z brokułami, tuńczykiem i bakłażanem

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z brokułami, tuńczykiem i bakłażanem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule siekamy i podsmażamy na odrobinie masła dodajemy do niej ugotowany ryz i mieszamy. Brokuła kroimy w różyczki i gotujemy na parze. Do ryżu dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka i ugotowany brokuł. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na chwilę . Płuczemy i grillujemy podajemy z ryżem. Wykańczamy nitkami chilli.