Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryż z sosem pieczarkowym to smaczne danie.

Ryż z sosem pieczarkowym

Składniki:

Ryż z sosem pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z sosem pieczarkowym
Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W woku rozgrzać tłuszcz, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z grzybami, zagotować. Następnie do sosu z pieczarkami wsypać ugotowany ryż, przyprawić do smaku solą i pieprzem. wymieszać. Podawać z surówką.

Tagi:

ryż