Sposób przygotowania:
Kolorowy ryż z sosem i mięsnymi kulkami
Jedną torebkę ryżu ugotować w osolonej wodzie a drugą w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i szczypty kurkumy, odcedzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przemielone mięso, wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, połową zeszklonej cebuli, mąką ziemniaczaną, odrobiną soli i pieprzu. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha, obtaczać w sezamie i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Do pozostałej cebuli wsypać posiekane pieczarki i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody i sosem pieczeniowym w proszku, połączyć z pieczarkami, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z sosem i kuleczkami z mięsa.