iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

Składniki:

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

 

Sposób przygotowania:

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim
Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Podsmażamy . Dodajemy pokrojoną cebulę ,zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek. Pomidory miksujemy i wlewamy na patelnie. Mieszamy .doprawiamy płatkami chilli ,sola i pieprzem do smaku .Na patelnie do sosu wkładamy filet z ryby nakrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu ,aż ryba będzie gotowa. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu . Podajemy rybkę z sosem na ryżu .