trzpiotinka

trzpiotinka

Kucharz
[Przepisów: 10]

Ryż z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, aromatyczne i szybkie! Danie samo w sobie lub dodatek do mięska.

Ryż z czosnkiem

Składniki:

Ryż z czosnkiem

 

  • 2 torebki ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 niewielka cebula
  • olej lub kilka plastrów boczku
  • sól, pieprz cayenne
  • czerwona fasola z puszki (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Ryż z czosnkiem
Ryż ugotujcie na półtwardo. W garnku zeszklijcie drobno posiekaną cebulkę na kilku łyżkach oleju lub skwareczkach. Do tego wrzućcie ryż, drobno posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Można podlać delikatnie wodą, by  "naparowało". Podduście to na maleńkim ogniu kilka minut, co jakiś czas mieszając, by się nie przypiekło. Można dodać czerwoną fasolkę z puszki.

Tagi:

ryż