motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ryż z duszonymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajny pomysł na szybki obiad

Ryż z duszonymi pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z duszonymi pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z duszonymi pieczarkami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Obrane pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na oleju pod przykryciem ok. 15 min. Doprawiamy do smaku. Obraną cebulkę kroimy i rumienimy na oleju razem z kucharkiem. Następnie usmażoną cebulkę łączymy z przygotowanymi pieczarkami. Ugotowany ryż przekładamy do talerza i łączymy z uduszonymi pieczarkami.
Ryż z duszonymi pieczarkami
Obraną cebulkę kroimy i smażymy na patelni z kucharkiem
Ryż z duszonymi pieczarkami
Uduszone pieczarki łączymy z usmażoną cebulką

Tagi:

ryż